Belysning

categoryTopBlock
Alt innen belysning
5 088stk produkter
Sorter etter

Belysning er et viktig element i boligen og utenfor. Ikke bare gir det lys der en trenger det, men det er med på å skape stemning i de forskjellige områdene. Samtidig har man muligheten til å fremheve alt fra dekorative planter til malerier.

Alle rom i en bolig trenger lyskilder. Hvilken type lys er avhengig av hvilket rom det er. Noen rom har behov for arbeidslys, mens andre trenger at lyset skaper en koselig stemning. Enkelte rom, som for eksempel kjøkkenet, kan trenge begge typer. Belysning i et rom kan være alt fra små spotter til taklamper, alt etter behov og hva man ønsker selv. Det vil derfor være viktig å tenke over hvilke oppgaver lyskilden skal ha når man ser etter belysning på nettet. Generelt kan man si at alle rom trenger en generell lyskilde, som en taklampe. Deretter kan en se på hvilke andre ting en vil oppnå med lyset. Blant annet stuen kan ha behov for en del varierende typer lamper, som for eksempel en gulvlampe for å lese og spotter med dimmer for å skape en koselig stemning.

Trenger man fagfolk til å montere belysning?

Det vil variere hvordan en kobler lamper og lys. Mange lamper kommer med kontakter og er bare til å plugge i stikkontakten. Det samme gjelder for en del vegglamper, spotter og punktbelysning. Denne typen tilkobling er fritt frem for alle å gjøre selv. Det blir noe annerledes om du har belysning på nett som krever nye el-koblinger eller opplegg av ledninger. Så snart det er snakk om å endre det skulte el-opplegget (det som er innebygd i veggen) eller kobling av nye stikkontakter skal det brukes en elektriker. Har man tenkt p installere slikt som innebygde spotter kan man selvsagt gjøre snekkerarbeidet på egen hånd, og la elektrikeren ta seg av resten. Billig belysning er like kvalitetssikret som det man finner til langt høyere priser. Kjøp belysning på nett, vi kan tilby et bredt utvalg uansett hva du trenger.

Hvordan brukes rommet?

Når man skal ha belysning, i et rom eller flere, bør man først ha klart for seg hvordan man bruker rommet. Rom, som for eksempel bad og vaskerom vil ha behov for muligheten til et godt arbeidslys. Deretter kan en se på om en vil ha noen ekstra lyskilder som er mer dempet. I andre rom har man andre behov, for eksempel over bord. Taklamper er er gunstige til slikt bruk. Ønsker man ha muligheten til å dempe alt lys i rommet velger man lys og lamper med dimmere. Lyssettingen gjør mye for hvordan vi trives i et rom. Trivsel får du lett med rimelig belysning.

Hvorfor er godt arbeidslys viktig?

Når man snakker om å ha et godt arbeidslys handler det om at lyset er sterkt nok til å utføre det man skal uten problemer. Behovene i forskjellige rom kan være forskjellig. Samtidig, som lyspunktet lyser opp arbeidsflaten, er det noen andre ting en også bør tenke over. Lampen må være plassert slik at en ikke blendes av selve lyskilden. I tillegg skal en slik belysning ikke gi mye skygger, som skygger for enkelte deler av arbeidsoppgavene en utfører. Det finnes et bredt utvalg moderne belysning som gir deg akkurat denne formen av lys i ethvert rom, hvor du skulle ha behov for det.

Kan lys brukes som dekorasjon?

Lamper og lys er en utmerket måte å skape stemning både utendørs og inne. Det er mulig å lyssette fokuspunkter, som en vakker rosebusk ute eller et maleri inne i stua. Her er det nesten bare en selv som setter begrensningene. Rundt i forskjellige rom kan bordlamper være en utmerket dekorasjon, samtidig som man får et koselig lyspunkt. Andre måter å bruke lys og lamper, til å sette en spiss på omgivelsene, er å benytte samspillet mellom lys og skygge. I motsetning til arbeidslys kan små lyskilder gjerne gi enkelte områder skygger. Det gir spennende kontraster. Blant annet små spotter kan brukes til dette. Vær kreativ med lyssettingen for et helhetlig uttrykk.

Trenger man noe ekstra?

Når man kjøper lamper kan det variere hva som følger med produktet, og hvordan det skal kobles til strøm. Belysning hvor det ikke er tilkoblede ledninger eller kontakter vil kreve at du bestiller dette. Produkter som for eksempel gulvlamper kommer som regel med alt tilkoblet og man trenger ikke noe ekstra. Ønsker man å koble en dimmer på lamper, som ikke har dette påkoblet, må en huske å bestille den samtidig som lampen. Det kan også være at man ønsker å kunne endre litt på selve lyset i en lampe. Kjøp i så fall lyspærer med forskjellig styrke eller med forskjellige fargenyanser. Lys opp ute og inne med godt gjennomtenkte lyspunkter.

Filter
Sorter etter (Mest populære)
Varemerke
Egnet til
Bredde
Fra(cm)
Til(cm)
Lengde
Fra(cm)
Til(cm)
Høyde
Fra(cm)
Til(cm)
Farge
Materialtype
Form
Belysning
Funksjon
Type
Stil
Utseende
Dimbar
Pris
Fra(kr)
Til(kr)
SALG
Forventet levering inden 10 hverdage
SALG