Tekstiler

Tepper & Matter – opptil 60%

3 526stk produkter
1919894(1).jpg
Filter
Sorter etter (Mest populære)
Black Friday
Varemerke
Vaskbar
Bredde
Fra(cm)
Til(cm)
Lengde
Fra(cm)
Til(cm)
Høyde
Fra(cm)
Til(cm)
Motiv
Farge
Materialtype
Form
Funksjon
Stil
Pris
Fra(kr)
Til(kr)
Black Friday
Utseende
Forventet levering inden 10 hverdage

Tepper og matter av forskjellige former, farger og materialer har blitt funnet i de fleste kulturer fordi de har praktiske funksjoner, og ganske enkelt er vakre. Ikke minst her i de nordiske landene hvor gulvene kan være kalde i vintermånedene, er teppene en viktig del av interiøret i de fleste hjem. Et gulvteppe er ikke bare en stilig innredningsdetalj, den forteller også litt om hvem du er. 

Innred med tepper og matter

Mulighetene er mange når du kjøper gulvtepper online i vår nettbutikk. Ta deg tid og forestill deg hvordan de forskjellige alternativene passer inn i hjemmet ditt. Et litt større teppe skaper rent visuelt, et slags rom i rommet som du kan gi spesifikke bruksområder. Et stort mykt teppe foran en TV kan bli en enkel sitteplass, men du kan også sette sofaer og kaffebord på toppen av et gulvteppe som harmoniserer med stilen på møblene. Det er som du forstår mange forskjellige måter man kan dekorere med tepper. I noen land er det like populært å sette teppene på veggen som på gulvet. Ikke minst fordi de demper skarpe ekkoer og skaper et mer komfortabelt lydmiljø i rommet. Mange velger å plassere en lang, smal matte eller et mykt gulvteppe akkurat der man går, for en mer behagelig følelse under føttene.  En matte er også perfekt i smale, lange ganger, entréer eller mindre rom der et større gulvteppe er for stort eller kanskje bare ikke passer helt inn. 

Hvor plasserer man tepper?

Å kjøpe matter og tepper på nettet er veldig enkelt, men å plassere dem perfekt kan være litt vanskeligere. Det er viktig å se helheten. Teppene og mattene skal plasseres slik at de harmoniserer med vinduer, dørene i rommet og, selvfølgelig, møblene. Profesjonelle dekoratører gleder seg ofte til å gi gode tepper et sted hvor de ikke konkurrerer med noe annet om blikkfanget. Men det avhenger selvfølgelig av hva slags teppe det handler om. Det er egentlig bare når det gjelder vegg-til-vegg-tepper en trenger å tenke på selve monteringen. Når du vet hvor du vil ha teppet ditt, er det enkelt å plassere det. Bare vær oppmerksom på at bena på tunge møbler kan skape et inntrykk på teppet som ikke kan fjernes. Moderne gulvtepper har vanligvis lav vekt og er enkle å bevege på og håndtere.

Hva bør du spørre før du kjøper matter og tepper?

Forskjellige tepper for forskjellige rom

Matter og tepper kan ha helt forskjellige funksjoner. Vi har delt vår seleksjon under klare overskrifter slik at du enkelt skal kunne finne den typen gulvteppe eller matte du trenger. Baderomsmatter er laget av materialer som ikke tar skade fuktighet og vanndråper. En entrématte eller dørmatte vil være i stand til å tåle svært mye. Selv våre babygulvtepper er ekstra holdbare og enkle å håndtere. Et teppe eller en matte som er ment å bli behandlet ofte, er selvsagt laget av et sterkt materiale av god kvalitet som tåler dette år etter år. Du kan stole på å finne funksjonelle og vakre gulvtepper og matter, uansett hva du trenger. Match teppet med resten av rommets innredning.

Hvilken type teppe eller matte passer for deg?

Både våre eksklusive tepper og enkle matter du finner i vårt utvalg er rimelige i forhold til hvor mye du betaler. Naturmaterialer kan bli vakrere gjennom årene. Et teppe eller en matte i moderne syntetiske materialer kan i stedet ha den fordelen at de er veldig enkle å håndtere. Vil du at det nye teppet ditt skal ha en sterk og moderne farge for å gjøre en effektiv forandring i et rom? Eller vil du ha en klassisk modell i en versjon som aldri går av moten? Våre fine Patchwork-modeller er unike og består av deler av gamle tekstiler. Uansett hva du leter etter, finner du det du leter etter i vårt brede utvalg.

Hvordan ta vare på teppet?

Det er vanskelig å generalisere med tepper og matter. Hvordan man skal ta vare på dem, avhenger bare av hvilket materiale de er laget i og hvordan en ønsker at de skal se ut. Ryer i syntetiske materialer er mer behagelig å rengjøre enn en ekte ullmatte eller et ullgulvteppe. Ull er imidlertid naturlig smussavvisende, så det er fordeler og ulemper med begge varianter. Tepper samler ofte mye støv fordi at støvet bindes i fibrene. Derfor bør du riste, piske eller støvsuge teppene dine med jevne mellomrom. Noen ønsker et slitt og patinert utseende, og det er mange tepper som passer for det. Hvis du har et verdifullt teppe som trenger ordentlig rengjøring, kan det være bra å la en profesjonell ta hånd om saken.

Tepper skaper en hjemmekoselig følelse

Hvis du har vokst opp i et hjem med gulvtepper og matter på gulvet, kan et rom enkelt gi et "nakent" inntrykk uten dem. Bare gulv kan se litt kjedelig og sterilt ut. Med gummierte matter skifter man fokus fra gulvet til teppet, og går helt uten sklifare fordi undersiden sørger for at de ligger trygt fast på underlaget. Et gulvteppe eller en matte gir deg en flott mulighet til å plukke opp farger fra den øvrige innredningen i rommet, men du kan selvfølgelig også gjøre det stikk motsatte og begynne med et veldig fint, komfortabelt teppe. Deretter tilpasser du møbler og alt annet fra det. Et teppe er ofte like synlig i et rom som en stor sofa.