Moderne tepper

Ryer

76stk produkter
Black Friday
Sorter etter
1835725(36).jpg
Filter
Sorter etter (Mest populære)
Black Friday
Vaskbar
Varemerke
Bredde
Fra(cm)
Til(cm)
Lengde
Fra(cm)
Til(cm)
Høyde
Fra(cm)
Til(cm)
Farge
Materialtype
Form
Funksjon
Stil
Pris
Fra(kr)
Til(kr)
Black Friday
Utseende
Forventet levering inden 10 hverdage

Rye har vært et vanlig materiale i mange århundre. Før i tiden ble rye brukt som sengetepper og veggpynt, for å etter hvert bli matter på gulvet. Ryetepper ble veldig trendy allerede på 60-tallet og har i dag fått et skikkelig løft. Det som er så fint med disse teppene, er at de er veldig komfortable og behagelige å gå på, samtidig som de gir et mykt og innbydende inntrykk i alle rom du har dem i. Fra furniturebox.no kan du enkelt bestille billige ryetepper online i forskjellige farger og størrelser. Du kan enkelt sammenligne produktene med hverandre før du gjør din bestilling.

Ryeteppe gjør et sterkt comeback!

Rytepppenes historie begynte tidlig, den gang som fell eller sengeteppe. I Egypt ble det funnet fragmenter av ryevev som er datert fra 1500 f.Kr. I Norden, på slutten av 1800-tallet, begynte ryetepper å bli brukt som veggdekorasjon, eller en varmekilde på gulv. Men dens skikkelige gjennombrudd kom i midten av 1900-tallet da rye slo igjennom som en innredningstrend og pyntet opp hver og hver annet stuegulv. Men så ble de klassifisert som umoderne, referert til støvsamlere og ført til loftet. Siden 2000-tallet er de tilbake igjen, og med all rett! Denne herlige matten gir varme, holder sammen møblene og gir rommet en hjemmekoselig og god følelse. En langhåring ryematte er helt klart et fint tilskudd i de fleste hjem, i stuen, finstuen og på soverommet. Å sette ned føttene på et mykt og herlig ryeteppe er nesten en helt uslåelig følelse!

Hva er karakteristisk for et ryeteppe?

Den herlige ryen kalles ofte for et teppe med lugg. Et ryeteppe har klassiskt sett litt lengre lugg, men hos oss finner du både ryetepper med lang lugg og ryetepper med kort lugg. Vanligvis er ryematter laget av polypropylen, et kunstmateriale som både er og føles mykt og godt mot føttene. Også om mattene har godt med tråd, så er den faktisk helt fri fra ludd.

Hva koster et ryeteppe?

Hos oss på Furniturebox kan du kjøpe billige ryetepper online. Beroende på størrelsen, material og merke så varierer prisen, men hos oss finner du ryetepper innenfor en overkommelig prisklasse på 250-3 500 kr. Vi tilbyr kvalitative, store og små ryetepper til en lav pris.

Hva bør jeg tenkte på når jeg velger et ryeteppe?

Et bra tips når du skal velge en ryematte er å alltid ha i tankene, hvilket rom og hvor du vil plassere det. Det kan gjøre valget av størrelse, form, farge og stil lettere. For eksempel om ryetepper er tenkt til å plasseres under en spisegruppe er det en fordel om den er stor nok til å være under alle stolene når de dras ut. Mattens størrelse og form avgjøres til stor del av hvor den er tenkt å plasseres. I et mindre rom gjør det seg kanskje med en liten og rund ryematte, mens i større rom kan man innrede med rektangulære og avlange modeller. Når det gjelder farge er det stort sett opp til hva man liker og hvilken smak man har. Men så klart er det bra å ha i tankene at hvite ryetepper er mer følsomme mot smuss og flekker, enn mørkere farger og nyanser som svart, blått og grått.

Kan man vaske et ryeteppe?

Det syntetiske materialet som brukes i et ryeteppe drar til seg relativt lite smuss og som regel holder det med regelbunden støvsuging, slåing og risting for å holde den ren og fin. Men skulle en ulykke av søling oppstå er det viktig å huske på at en ryematte ikke tåler å vaskes i maskin. Ta bort flekker og søl så fort som mulig med hjelp av en fuktig klut, ikke la det tørke inn! Ved vanskelige flekker kan du bruke en mildere såpe. Ettersom at et ryeteppe ikke bør være bløtt under en lengre periode, så kan matten med fordel tørkes med en hårføner (uten varme).