Oppbevaringsmøbler

Sideboards & Skjenker

1 203stk produkter
Deals
Sorter etter
1160371(8).jpg
Filter
Sorter etter (Mest populære)
Varemerke
Bredde
Fra(cm)
Til(cm)
Lengde
Fra(cm)
Til(cm)
Høyde
Fra(cm)
Til(cm)
Farge
Materialtype
Forlengningsbar
Form
Belysning
Plassering
Funksjon
Stil
Stablingsbar
Pris
Fra(kr)
Til(kr)
Deals
Utseende
Forventet levering inden 10 hverdage
Deals

Sideboards & skjenker er svært praktiske og stilrene møbler som både gir deg en avlastningsflate og skjult oppbevaring. Det finnes modeller som passer så godt som alle hjem og innredningsstiler. Dessuten kan de stå i rom med begrenset høyde som for eksempel ved en skråvegg.

Hvordan man velger sideboards

Fordi at sideboards og skjenker er så allsidige møbler så finnes det ting du bør tenke på for å forsikre deg at du velger en du liker. Om du velger en sideboard med glassdører får du mulighet til å for eksempel vise fram dine prydgjenstander eller krystallglass, noe som kan gi innredningen en spennende følelse. Om du heller vil gjemme unna ting og få så mye oppbevaring som mulig, velg en sideboard med skjult oppbevaring. Neste viktige spørsmål er hvilken stil som passer din innredning og smak. Ved å sammenligne ulike modeller av sideboards på nettet kan du i fred og ro finne den modellen av sideboard som passer deg best. Her kommer du også til å kunne lese om ulike stiler og modeller slik at du lettere kan velge den som er rett for akkurat deg.

Å stille en sideboard på plass

Noen ganger monteres sideboards sammen på plass i hjemmet, og andre ganger er de allerede satt sammen og løftes bare på plass. Noen få møbler krever en enklere montering, men de fleste ganger behøver man bare plassere dem der man vil ha dem. Mindre og lettere møbler kan man stille på plass selv, mens større og tyngre møbler i stein eller massivt tre krever at man er flere personer som hjelper til. Om du er interessert av å kjøpe sideboards kan det være en god idé å finne ut om modellen du liker krever installasjon. Det er også svært viktig å feste sideboarden i veggen om modellen krever akkurat dette. Når dørene åpnes blir tyngdepunktet flyttet og skapet kan falle fremover. Dette gjelder alle modeller, både større og mindre modeller, dyrere som billige sideboards og skjenker.

Å tenke på før et kjøp

Velge møbel

Sideboards og skjenker er meget allsidige, og det er lett å gjøre dem mer personlige takket være avlastningsflaten på toppen av møbelet. Et par fotografier, en vakker lysestake eller andre pyntegjenstander oppe på møbelet gir en personlig touch til innredningen din. Men først må du selvfølgelig først ha det rette møbelet. Det kan være til stor hjelp å lete etter inspirasjon på nettet, men husk samtidig på at det som passer i et rom ikke nødvendigvis passer like bra i et annet. Om du har et moderne hjem passer moderne varianter svært bra, men det kan også være effektfullt med kontraster, som for eksempel lyst/mørkt eller gammelt/ nytt.

Sideboards og skjenker i ulike rom

En rask og enkel måte å finne ut hvilken type som passer deg er å undersøke rommet du vil plassere møbelet i.  I entrèen, for eksempel, har man ofte mye klær og ting som man vil kunne legge unna, da passer større sideboards med skjult oppbevaring godt. Om du vil ha en sideboard i spisestuen så kanskje det passer bedre med en modell med glassdører slik at det fine porselenet syns. Hvor stort sideboard du vil ha er avhengig om det skal brukes som avlastningsbord eller fremst som en innredningsdetalj. Uansett hvilke planer du har med ditt nye møbel, så finnes det godt med billige og rimelige varianter å velge mellom.

Å velge rett materiale

Skjenker og sideboards blir laget i alle tenkbare materialer, fremfor alt tre, stein og metall. Tyngre møbler i sten og metall er selvfølgelig vanskeligere å sette på plass og flytte på ved en ommøblering. Ulike materialer krever også ulike mengder og typer av vedlikehold. Oftest er med nok med å passe på at møbelet er rent, men om du velger en sideboard med en steinyte er det bra å tenke på at visse typer av sten, for eksempel marmor og kalkstein, er mer krevende enn andre sorter. Det er også viktig å tenke på at det kan være visse forskjeller i nyanse og marmorering mellom ulike steiner, selv om de er av samme sort. Ellers er det stilen og følelsen som avgjør hvilket materiale som passer deg best. En skjenk og sideboard i tre passer i de fleste hjem.

Unike måter å bruke skjenken på

Som vi allerede har nevnt er sideboards og skjenker svært allsidige møbler, og det finnes flere måter å benytte dem i innredningen din, måter som mange kanskje ikke tenker på. Her er noen idéer: en lav skjenk i entréen kan fungere som en benk og gjøre det lettere å ta skoene av og på. Om du har en sofa som står midt i et rom kan det være fint med en sideboard bak sofaryggen. Det gir ikke bare praktisk oppbevaring og et sted å sette fra seg kaffekopper og liknende på, det skaper også en følelse av en gjennomtenkt møblering av rommet. Om du behøver råd eller har et spørsmål om vårt sortiment så er du hjertelig velkommen til å ta kontakt med vår hjelpsomme kundeservice via telefon eller e-post.