Kjøkken

Spisegrupper og spisestuer – Hjemmets hjerte

2 621stk produkter
Deals
Sorter etter
659113(1).jpg
Filter
Sorter etter (Mest populære)
Varemerke
Høy- og senkbart
Bredde
Fra(cm)
Til(cm)
Lengde
Fra(cm)
Til(cm)
Høyde
Fra(cm)
Til(cm)
Farge
Materialtype
Antall stoler
Forlengningsbar
Form
Funksjon
Stil
Type
Stablingsbar
Pris
Fra(kr)
Til(kr)
Deals
Utseende
Sammenleggbar
Forventet levering inden 10 hverdage
Deals

Spisegrupper til spisestuen eller spiseplassen din er antagelig det viktigste møbelvalget du kommer til å gjøre. Spisebordet er hjemmets hjerte – det naturlige midtpunket der du omgås med familie og venner til både hverdags og fest. Noen av de viktigste øyeblikkene i livet, tilbringer du akkurat her! Så leter du etter billige spisegrupper på nettet så har du kommet til rett sted.

Å velge rett spisegruppe

Når du ser utvalget av spisegrupper online behøver du holde hodet kaldt og tenke over akkurat hvilken spisegruppe rommet ditt krever. Spisestuegrupper finnes i alle størrelser og stiler, og det er ikke sikkert at alle passer akkurat deg. Funksjonen kan være avgjørende når du velger materialer og form. Den stilen du etterstreber i hjemmet behøver å bli speilet av spisestuen din. Hvor mange du vil at skal få plass ved bordet, avgjør målene på spisestuen du velger. Men du kan naturligvis også velge et bord med ileggsplater, tilleggsplater eller en uttrekkbar del slik at spisestuen fungerer både for den lille familien og for den større middagen. Uansett hvor stor eller liten gruppe du vil ha er det alltid en god idé å velge et designmøbel av god kvalitet, og sammenligne i et stort utvalg før du bestemmer deg.

Spisestuer monterer du enkelt selv

Å kjøpe spisestuer på nettet er både enkelt og rimelig. Til dels har du oversikt over et stort utbud og kan sammenlikne spisegrupper side ved side, og til dels kan du spare penger på å montere ditt designmøbel i hjemmet. Med en god monteringsanvisning som tilhører møbelet, og litt tålmodighet behøver ingen være usikker på et møbelkjøp online i stedet for i en vanlig butikk. Tvert imot, kjøper du på nettet, har du tilgang til support som hjelper deg i gang om du behøver det. Du behøver ingen montører. Åpne pakken din eller pakkene dine forsiktig og legg ut alle delene på gulvet. Les monteringsanvisningen, og kontroller at alle delene er med. Følg deretter et steg i gangen. Et tips når du skal montere bordben på en plate, er å alltid ha et mykt teppe eller lignende under bordplaten når den ligger opp ned på gulvet, så slipper du riper på den nye fine bordflaten din.

Hva jag behøver vite om spisegrupper før kjøp

En rimelig spisegruppe

Prisgunstige spisestuer er de som gir deg en god livslengde på grunn av sin gode kvalitet. Det kan bety at om du kjøper en spisestue som er laget av et spesielt sterkt materiale, som eksempelvis tre fra gummitre eller andre harde treslag, metall eller kunstrotting. Spisegrupper verdt prisen sin gir deg også trivsel. Du skal nyte å kunne slå deg ned til et dekket bord i selskap med gode venner, så stolene skal være behagelig å sitte på lenge, og lette nok til å bli flyttet uten å dra på gulvet. Du skal nyte å kunne dekke frem en enkel hverdagsrett som blir spesiell bare fordi at du dekker det vakre bordet med en duk, et lys, en blomst, eller noe annet fint som passer til. Bra design er alltid vakkert.

Moderne spisestuegrupper kan varieres

Spisestuer kan være klassiske med et tilbakeblikk på de gamle tiders salongmøblement eller moderne med blikket mot fremtiden. Et moderne designmøbel blir omsider klassisk, men den gir deg framfor alt mulighet til å uttrykke din egen stil, og velge fritt. Moderne spisestuer er stilrene, mer minimalistiske, men varierer likevel i det uendelige. Du velger om du skal ha glass eller tre i bordplaten, og om det i så fall skal være malt eller naturlig trefarget. Du velger om du skal ha kledde eller nakne stoler, og om du vil ha en enhetlig eller blandet stil. Du kan få stolseter trukket med tekstil eller skinn. Du kan få bordets ben i metall. Du kan få stolene i gjennomsiktig ufarget eller farget plast. Den moderne stilen er ikke en – men mange.

Runde og ovale spisegrupper

Når du vet hvor du vil ha spisegruppen din, behøver du å tenke over formen. Spisestuens form påvirker nemlig hvordan du kan benytte bordet. Et rundt eller ovalt bord passer godt i et firkantet rom og rommer flere som sitter tett sammen. Det er umulig å slå dersom du vil ha et ordentlig sosialt og herlig samtalemiljø der ingen havner på en kant. Formen gir alle ved bordet en god oversikt over selskapet og alle kan sitte naturlig avslappet uten å behøve lene seg fremover eller bakover for å snakke sammen. Kontroller imidlertid at du har plass på minst 60 cm for å kunne trekke ut stolene på alle sider av bordet selv om dere sitter mange rundt det. Tenk også på at en karmstol tar mer plass enn en uten karmer slik at hensikten med det runde bordets mulighet til å samle mange da kan gå tapt.

Rektangulære eller firkantede spisegrupper

Et rektangulært bord passer bedre med en vegg, eller i et langsmalt rom og kan også skape mer plass til en borddekking til hver og en ved bordet enn det runde. Velger du et rektangulært bord, var nøye med å se hvordan benas plassering fungerer om dere vil sitte mange ved bordet. Om du ikke kjøper en gruppe, men velger stoler og bord separat – mål gjerne de stolene du har tenkt deg, for å se hvordan de fungerer sammen med bordbena. Stolens bredde kan være forskjellen med å få plass til to eller tre på langsiden, og en eller to på kortsiden. Høyden på bordet ditt er også viktig, og det gjelder alle spisestuer: rektangulære som runde og ovale. I dag blir vi mennesker lengre og lengre og dette påvirker møbelmålene. Gamle stoler og nye bord, eller nye stoler og gamle bord, fungerer ikke sammen, om ikke bordplaten er ca 30 cm over setet på stolen din, som den bør være for at alle skal få god plass til bena. Tenker du på disse tommelreglene, kommer du til å bli fornøyd med ditt kjøp av spisestue.