Interiør

Speil

802stk produkter
Deals
Sorter etter
1316604(3).jpg
Filter
Sorter etter (Mest populære)
Varemerke
Høy- og senkbart
Bredde
Fra(cm)
Til(cm)
Lengde
Fra(cm)
Til(cm)
Høyde
Fra(cm)
Til(cm)
Motiv
Farge
Materialtype
Form
Belysning
Funksjon
Stil
Pris
Fra(kr)
Til(kr)
Deals
Utseende
Dimbar
Forventet levering inden 10 hverdage
Deals

Man finner speil i de aller fleste hjem. Speilet er ikke bare et møbel, men også et verktøy som lar oss se hvordan vi ser ut. Det passer i alle rom, og kan også være med på å øke romfølelsen gjennom synsillusjoner.

Ta stilling til dette når du kjøper speil

Det første du bør tenke på når du skal kjøpe speil er rommet det skal henge eller stå i. Det fins mange ulike speiltyper, både stående og liggende. Har man lite gulvplass, bør man definitivt vurdere et veggspeil. Riktig størrelse kan avhenge av både smak og funksjon. Et baderomsspeil bør også ha tilpasset belysning, slik at det man skal analysere i speilet er godt opplyst. I entreen bør speilet være langt, slik at man har mulighet til å betrakte seg selv i helfigur før man går ut døren. Speilet kan være med på å øke romfølelsen, og i små rom skaper det ofte en flott illusjon om at rommet er større. Også på soverommet hører speilet hjemme, siden det svært vanlig at også garderoben befinner seg på dette rommet i norske hjem. Kjøp speil som passer rommet og formålet.

Montér speil med varsomhet

Hvordan man monterer et speil avhenger av hva slags feste produktet har. Det vanligste er speil i rammer med feste på baksiden, og det holder som regel med et par skruer. Andre speil er frittstående, og siden store speil sjelden er sammenleggbare, leveres de ofte ferdigmontert. Transport av speil kan være risikabelt, og mange velger derfor å overlate dette til andre. Ingen har lyst til å knuse speil, uansett om de er overtroiske eller ikke. Bestill speil online dersom du ønsker varene levert trygt til døren. Å kjøpe speil på nettet er ikke det samme som å gå på møbelbutikken, men ofte er utvalget i nettbutikker mye høyere enn ved fysiske utsalgssteder. De aller fleste nettbutikker har kundeservice-avdelinger som står klare til å svare på henvendelser om montering og kan komme med forslag til passende tilleggsprodukter.

Hva slags speil er du ute etter?

Har størrelsen noe å si?

Speil kommer i mange ulike størrelser og fasonger. Hva speilet skal brukes til er det første man vurderer før man velger produkt. Skal det kun fungere som dekorativt element, står du fritt til å velge størrelse etter smak. Skal det brukes til å se seg selv i helfigur, bør det absolutt være passe langt og bredt. Et baderomsspeil bør heller ikke være for lite, men ofte setter allerede monterte baderomsmøbler begrensninger for fri utfoldelse her. Speilflaten må også vaskes jevnlig, og hvordan du rengjører speil har mye å si dersom man vil gjøre et godt inntrykk på gjester. En speilvegg kan være fint, men kreve mye renhold.

Lys opp speilbildet ditt

Speil viser, som alle vet, et speilbilde. Det kanskje ikke alle er klare over, er at man behøver lys for å produsere et speilbilde. Dette er grunnen til at man ikke ser noe i speilet om natten, og det er derfor mange velger å kjøpe speil med belysning. Baderomsspeil kommer ofte i ferdige møbler med lys montert over, slik at man skal kunne se seg selv bedre når man tar på sminke eller barberer seg. Ofte er lyset rettet inn mot speilflaten, slik at det ikke kommer direkte ovenfra og gir uflatterende skygger. Lyset reflektert mot speilflaten er også mer diffust og behagelig å se på.

Illusjonen som gjør rommet større

Du har sikkert hørt historier om folk som har gått på både speil og vinduer i god tro om at de ikke skulle møte veggen. En ren speilflate kan i blant gi et så virkelighetstro speilbilde at noen går rett i fella. Små leiligheter med trange rom og ganger kan ofte dra stor nytte av disse synsbedragene for å skape mer romfølelse. Dersom man plasserer speil riktig, kan de skape en illusjon som gjør at rommet ser større ut. Siden speil også reflekterer lys, kan en strategisk plassering i nærheten av vinduer eller lamper bidra til et kreativt og levende lysbilde i stuen, på badet, i gangen eller på soverommet. Et speil langs veggen mellom skap og kjøkkenbenk kan få selv de minste hybelkjøkken til å se enorme ut.

Sittende, stående, med ramme eller uten?

Speil med ramme kan ofte være gode alternativer til bilder og malerier på veggen. En dekorativ gullramme rundt speilet er stilig, og forvandler speilbildet til et fornemt portrett som aldri slutter å overraske den som betrakter det. Det fins også modeller uten ramme, og disse passer godt for de som liker et minimalistisk uttrykk i hjemmet. Stående speiltyper kan gjøre et majestetisk inntrykk, men ulempen er at de tar opp mer gulvplass. På den andre siden av skalaen finner vi klistremerke-speilene. Disse har ofte ikke samme klarhet som glasspeil, men tar opp mye mindre plass og bidrar uansett til å reflektere lys.