Kasse
0 varer. Totalt 0 kr
0
Over 400.000 fornøyde kunder
Fant 0 Produkter
Lave fraktkostnader
14 dagers angrerett
opptil 50% lavere priser
95% av varene er på lager

Matter

Filter

Matter av forskjellige former, farger og materialer har blitt funnet i de fleste kulturer fordi de har praktiske funksjoner og er ganske enkelt vakre. Ikke minst her i de nordiske landene hvor gulvene kan være kalde i vintermånedene, er teppene en viktig del av det indre av de fleste hjem.

Innred med Matter

Mulighetene er mange når du kjøper matter online i vår nettbutikk. Ta deg tid og forestill deg hvordan de forskjellige alternativene passer inn i hjemmet ditt. En litt større matte skaper rent visuelt, et slags rom i rommet som du kan gi spesifikke bruksområder. En stor myk matte foran en TV kan være en enkel sittegruppe, men du kan også sette sofaer og kaffebord på toppen av en matte som harmoniserer med stilen på møblene. Det er som du forstår mange forskjellige måter man kan dekorere med matten. I noen land er det like populært å sette mattene på veggen som på gulvet. Ikke minst fordi de demper skarpe ekkoer og skaper et mer komfortabelt lydmiljø i rommet. Mange velger å plassere matter akkurat der du går, for en mer behagelig følelse under føttene.

Hvordan plasserer man matter?

å kjøpe matter på nettet er veldig enkelt, men å plassere dem perfekt kan være litt vanskeligere. Det er viktig å se helheten. Mattene skal plasseres slik at de harmoniserer med vinduer, dørene i rommet og, selvfølgelig, møblene. Profesjonelle dekoratører gleder seg ofte til å gi gode matter et sted hvor de ikke konkurrerer med noe annet om blikkfanget. Men det avhenger selvfølgelig av hva slags teppe det handler om. Det er egentlig bare når det gjelder gulvtepper en trenger å tenke på selve monteringen. Når du vet hvor du vil ha matten din, er det enkelt å plassere den. Bare vær oppmerksom på at bena på tunge møbler kan skape et inntrykk på teppet som ikke kan fjernes. Moderne matter har vanligvis lav vekt og er enkle å bevege på og håndtere.

Hva bør du spørre før du kjøper matter?

Forskjellige tepper for forskjellige rom

Matter kan ha helt forskjellige funksjoner. Vi har delt vår seleksjon under klare overskrifter for å enkelt kunne finne den type matte du trenger. Baderomsmatter er laget av materialer som ikke skader fuktighet og vanndråper. En gangmatte vil være i stand til å tåle svært mye. Selv våre babymatter er ekstra holdbare og enkle å håndtere. En matte som er ment å bli behandlet ofte, er selvsagt laget av sterkt materiale som kan holde seg i god kvalitet år etter år. Du kan stole på å finne funksjonelle og vakre matter, uansett hva du trenger. Match matten med resten av rommets innredning.

Hvilken type matte passer for deg?

Både våre eksklusive matter og enkle matter du finner i vårt utvalg er rimelige i forhold til hvor mye du betaler. Naturmaterialer kan bli vakrere gjennom årene. En matte i moderne syntetiske materialer kan i stedet ha den fordelen at de er veldig enkle å håndtere. Vil du at det nye teppet ditt skal ha en sterk og moderne farge for å gjøre en effektiv forandring i et rom? Eller vil du ha en klassisk modell i en versjon som aldri går ut av tid? Våre fine Patchwork-modeller er unike og består av deler av gamle tekstiler. Uansett hva du leter etter, finner du det du leter etter i vårt brede utvalg.

Hvordan ta vare på matten?

Det er vanskelig å generalisere med matter. Hvordan ta vare på dem, avhenger bare av hvilket materiale de er laget i og hvordan en ønsker at de skal se ut. Ryer tepper i syntetiske materialer er mer behagelig å rengjøre enn en ekte ullmatte. Ull er imidlertid naturlig smussavvisende, så det er fordeler og ulemper med begge varianter. Tepper samler ofte mye støv fordi de binder fibrene. Derfor bør du riste, piske eller støpe teppene dine med jevne mellomrom. Noen ønsker et slitt og patinert utseende, og det er mange tepper som passer for det. Hvis du har en verdifull teppe som trenger riktig rengjøring, kan det være bra å la en profesjonell ta vare på saken.

Matter skaper en hjemlig følelse

Hvis du har vokst opp i et hjem med matter på gulvet, kan et rom enkelt gi et "naken" inntrykk uten dem. Bare gulv kan se litt kjedelig og sterilt ut. Med gangmatter blir fokus skiftet fra gulvet til teppet og går jevnt, fordi undersiden sørger for at de står fast på overflaten. En matte gir deg en flott mulighet til å hente farger i resten av rommet, men du kan selvfølgelig gjøre det samme og begynne med en veldig fin, komfortabel matte. Deretter tilpasser du møbler og alt annet fra det. Et teppe er ofte like synlig i et rom som en stor sofa.