Kasse
0 varer. Totalt 0 kr
Handlekurv
0
Over 400.000 fornøyde kunder
Lave fraktkostnader
14 dagers angrerett

Sjeselong

Filter

En sjeselong er et vakkert og praktisk møbel som kan plasseres hvor som helst for å få litt ekstra sitteplasser. Du kan vanligvis bruke møbelet som en sofa for to eller tre personer. Den er også praktisk å bruke som en hvilestol for en.

Sjeselong er et klassisk møbel

En sjeselong kommer fra det franske navnet chaise longue, som betyr en hvilestol. Denne typen stol er laget for at du kan strekke ut bena når du sitter. Sjeselongen er vanligvis stoppet, men det finnes også varianter som har løse puter. Dette er et klassisk møbel som passer inn i mange forskjellige rom, for eksempel stue, soverom eller kanskje gangen. Mange velger å kjøpe en slik stol i stedet for en lesestol, da det er veldig behagelig å kunne legge opp bena og føttene. Om du vil ha et møbel med klassisk utseende som ikke tar opp mye plass kan dette være den riktige typen møbel for deg. Det finnes både små og store sjeselonger, som gjør at du kan finne en som passer perfekt til ditt hjem og rom der du vil plassere den inn. Finn din favoritt i vårt fantastiske utvalg, kjøp sjeselong online!

Å kjøpe riktig sjeselong

Når du kjøper en sjeselong online, er der ofte mange ulike farger og modeller å velge imellom, og tilbudet er vanligvis større enn det du kan finne i den lokale møbelbutikken med vanlige åpningtider. Det er viktig at du kontrollerer alle målinger ordentlig før du kjøper sjeselong på nettet, spesielt siden du ikke kan bruke øyemålet på samme måte som når du ser møbelet i virkeligheten. Du må sammenligne disse målene med det rommet du skal plassere møbelet ditt i, for virkelig å se at den passer. Du finner alle målene på møbelet i produktbeskrivelsen eller på våre nettsider. En annen ting som er viktig å ikke glemme å legge merke til hvor høy eller lav den er, fordi det kan påvirke hvor behagelig det blir for deg å sitte og reise deg opp fra sjeselongen.

Sjeselong

Hvorfor ikke velge en liten sofa i stedet?

Selv om man selvfølgelig kan velge å kjøpe en liten sofa i stedet for dette møbelet, har en sjeselong mange fordeler. Dette møbelet har et mer strippa design enn de fleste sofaer har, og den er også designet for at en kan strekke seg ut på den, mens en sofa er utformet hovedsakelig for sitteplasser. En rimelig sjeselong skaper et sofistikert inntrykk der den er plassert, og det at den er et smalt møbel gjør en kan plassere den i mange forskjellige rom og på ulike plasser. En liten sofa eller lenestol kan også være fint å innrede med, men det er ofte ikke mulig å sammenligne denne typen møblel når det kommer til stil.

Er en sjeselong det samme som en divan?

En sjeselong er en slags lang sovesofa med en karm i den ene enden som fungerer som en komfortabel ryggstøtte. En divan er også en lang hvilesofa, forskjellen er at en tradisjonell divan sofa har ikke en fast rygg, men har istedet løse dyner og puter. I dag er det imidlertid vanlig at alle hvile-sofaer blir kalla sjeselonger, og de fleste typer av disse møblene har i dag en fast rygg i stedet for løse puter og dyner. En komfortabel sjeselong kan dermed være samme type møbel som en komfortabel divansofa, selv om de tradisjonelle møblene såg litt annerledes ut.

Hvordan tar jeg vare på min sjeselong?

For at ditt nye møbel skal holde seg fin og ny, må du ta vare på det riktig. Det er materialet på møblene som bestemmer hva slags omsorg den krever. Er den laget av stoff, kan du for eksempel bruke en slags spesiell flekkfjerner for tekstiler. Det finnes mange ulike varianter å velge mellom, så vær sikker på å velge et vaskemiddel som passer for møbelets tekstiltrekk. Noen tekstilmøbler kan bare kjemisk rengjøres, mens andre har avtakbare trekk som kan rengjøres i vaskemaskinen hjemme. Hvis du har skinnmøbler, må du også bruke spesielle vaskemidler, men du kan ofte fjerne vanlige flekker ved å bruke en fuktig klut. Bruksanvisningen viser nøyaktig hvordan du skal rengjøre sjeselongen din.

Gode innredningstips for din sjeselong

Enten du setter dine møbler i stuen, hallen eller soverommet, kan du skape et innbydende plass med din sjeselong. Velger du en virkelig fargerik variant, kan det være fint å sette den foran en matchende eller kontrasterende fundamentvegg, for å forsterke inntrykket av at dette er et sted for hvile og avslapning. Det å sette sjeselongen foran en eller flere vakre bokhyller fylt med virkelig gode bøker, sammen med en gulvlampe og et stilig sidebord er perfekt for de som ønsker å lage et leserom. Legg også på et varmt og behagelig pledd, for å gjøre det riktig behagelig og koselig.