Over 400.000 fornøyde kunder
Lave fraktkostnader
14 dagers angrerett
opptil 50% lavere priser
95% av varene er på lager

Toalettstoler

Filter

Bestselgere
Toalettstoler er noe vi alle trenger, men til tross for det får de ikke så mye oppmerksomhet når det gjelder innredning og design. Det er synd fordi de har virkelig stor innvirkning på badet ditt, både praktisk og stilmessigt. Denne artikkelen her vil hjelpe deg til å velge rett modell.

Noe å huske på ved valg av forskjellige toalettstoler

I et grovt utkast er det to forskjellige typer gode toalettstoler, dvs. tørrtoaletter og vanntoaletter. Sistnevnte kategori deles inn i fire undergrupper som er et vanlig toalett, spyletoalett, vakumtoalett og urinsorterende vanntoalett. Tørrtoaletter kan deles inn i fem forskjellige undergrupper som er urinsorterende tørrtoalett, forbrenningstoaletter, mulldo/mulltoaletter, utedass og andre tørrtoaletter. Mer informasjon om de ulike typene og deres fordeler og ulemper finner du nedenfor. Gode toalettstoler handler også om design. Det er en møbel du vil bruke hver dag, og ofte er det det første du ser når du kommer inn på badet, så det er viktig å velge en modell som ser stilig ut. Designmessig deles toaletter inn i fritthengende eller gulvstående toaletter. Disse typene er også beskrevet mer detaljert nedenfor. Utover det kan toalettstoler variere fordi de har forskjellige former og stiler.

Hvordan installere toalettstoler

Det å bytte ut toalettstolen sin, presis som alt annet arbeid med våtromsmiljøer, er ikke det enkleste arbeidet. Hvis du vil flytte toalettet til en ny del av badet, må du ansette en rørlegger for å legge nye rør. Det samme gjelder hvis du har hatt et toalett på gulvet og ønsker å bytte til en veggmontert modell eller omvendt. Det å bytte fra et gulvstående toalett til et vegghengende krever byggetillatelse. Hvis du bare vil bytte toalettet med en ny modell, men beholde gamle rørledninger, kan den hendige gjøre jobben selv på et par timer. Hvor mye installasjonsarbeid du kan gjøre selv, bør være et av de første spørsmålene du spør deg selv dersom du ønsker å kjøpe toalettstoler. Takket være det store utvalget av toalettstoler online, kan de aller fleste finne en modell som de liker som ikke krever alt for store omorganiseringer på baderommet. Finn din favoritt i vårt store utvalg, kjøp toalettstoler på nett!

Toalettstoler

Vegghengende toalettstoler – fordeler og ulemper

Hvis du ser på toalettstoler på nettet, kan du velge mellom klassiske og vegghengende. Vegghengende toalettstoler er som navnet avslører et toalett som er monteres på din vegg. De har blitt veldig populære i det siste, mye takket være deres stilrene design, men også av praktiske årsaker. I et veggmontert toalett er det bare selve setet som er synlig. Vanncisternen er skjult bakom veggen, noe som betyr en mer omfattende installasjon og betyr at selve badet blir litt mindre. I noen tilfeller kan man bygge veggen rundt vanncisternen, slik at den fungerer som en avlastningshylle. Når det gjelder rengjøring, finnes det klare fordeler med et veggmontert toalettstol fordi det ikke finnes så mange kriker og kroker som finnes på et vanlig toalett.

Klassiske eller gulvstående toalettstoler

Gulvstående toalettstoler er den vanligste typen toaletter. Fordi mange allerede har en gulvstående toalettstol i sitt hjem, er det enkelt å bytte til en annen gulvmodell når du vil fornye badet ditt. Installasjonen er derfor rask og enkel, noe som gjør denne typen til svært billige toalettstoler. Stilmessig finnes det flere valg med gulvstående toaletter. Du vil kanskje ha et toalett med slanke, myke former, eller du foretrekker skarpere linjer og en firkantet form. Gulvstående toaletter kan også utføres i ulike skreddersydde design, for eksempel finnes det modeller som er svært kompakte slik at de passer inn på små bad.

Hvorfor folk velger tørrtoalett?

Når man nevner tørrtoaletter, tenker folk mest på utedass, men tørrtoaletter er mye mer allsidige enn det. I enkelte områder av landet har man ingen mulighet for å bruke et vanntoalett, her må en velge et tørrtoalett, men selv folk som har vanntoaletter velger noen ganger en vannfri modell. De fleste tørrtoaletter er billige og enkle å installere. I tillegg er de svært miljøvennlige og i områder med lavt vannivå reduseres risikoen for forurensing av drikkevann. Avfallet fra et tørrtoalett kan brukes som gjødsel på egen eiendom, eller hvis det er samarbeid om dette, på jordbruksmarkene. Mange moderne tørrtoaletter ser ut som vanlige toaletter, og har anordninger som motvirker lukt.

Hvorfor folk velger urinsorterende vanntoalett

Urinsorterende toalettstoler har et ekstremt lavt vannforbruk, ca 1 dl per flush sammenlignet med 4-6 liter for et vanlig toalett, og 9 liter for et gammeldags toalett. De er derfor et alternativ for de som bor i områder med vannmangel eller for de som ønsker å redusere vannforbruket mens de hjelper kretsløpet i naturen. I urinsorterende toaletter blir urinen samlet opp i en tank som deretter tømmes årlig og det blir brukt til gjødsel. Dette forhindrer at nitrogen slippes ut i naturen. Nitrogen kan ellers føre til at sjøene forsures. Legg merke til at det kan kreves tillatelse fra kommunen til å bruke et urinsorterende toalett. Se til at du vet hvilke regler som gjelder.