Kasse
0 varer. Totalt 0 kr
Handlekurv
0
Over 400.000 fornøyde kunder
Lave fraktkostnader
14 dagers angrerett

Baderom

Filter

Et av de viktigste rommene i boligen er badet. Et baderom skal dekke flere praktiske behov, samtidig som det ofte regnes som hjemmets oase. Benytt farger, innredning, tekstiler og lyssetting for å få det perfekte badet for din bolig. Det er nesten ingen begrensning for hva som er mulig.

Planlegg baderom nøye

Når man skal innrede et baderom bør en planlegge nøye. Produktene en velger, som for eksempel dusjen og vasken, skal holde lenge. Da vil det være synd om en ikke har valgt noe en vil like over lang tid. Bruk derfor tid på planleggingen. Nettet er en utømmelig kilde for baderomsinspirasjon og der vil du finne en mengde gode løsninger for både store og små bad. Når en velger innredning til bad bør man også tenke over hva som vil bli den beste løsningen over tid. Er man for eksempel et nyetablert par vil det kanskje komme til barn etterhvert, og behovet en har endres. Har man ikke eget vaskerom blir badet ofte kombinert et kombinert bad og vaskerom. Da bør gode løsninger for lagring av skittent tøy, vaskemidler og vaskemaskin vurderes samtidig.

Overlat baderom til fagfolk

Når du har funnet baderom på nettet kan det være fristende å starte arbeidet med montering og installasjoner på egen hånd. Badet er et såkalt våtrom og bør ordnes av fagfolk. Det vil si at en rørlegger skal ta seg av alt som omhandler rør og avløp. Det er enkelte småting en kan fikse selv, som for eksempel å skru opp skap og annen innredning hvis rørlegger allerede har klargjort for dette. Normalt er det enklest og tryggest å likevel la fagfolk ta seg av alt slikt. Da har man garanti for at arbeidet er fagkyndig utført, samt at en ved eventuelle skader ikke får dekket kostnadene via forsikringen. Dette gjelder også om du skal gjøre endringer for lyskilder og stikkontakter på badet. Alt elektrisk skal tas hånd om av en elektriker. Å finne baderom online gir samme kvalitet på produktene, som en ville fått på en vanlig butikk.

Baderom

Stort eller lite bad

Når man begynner å planlegge sitt nye bad er størrelsen på rommet det første en skal ta i betraktning. Hva er det egentlig plass til og hva vil gjøre badet til det flotte rommet en ønsker seg? Et stort bad gir mange muligheter for valg av innredning til baderom. Det kan være mulig med dobbel servant eller et flott badekar. Et mindre baderom vil kreve andre typer løsninger. Utformingen på rommet vil også være avgjørende for hvilken type skap en kan benytte. Høye skap kan for eksempel være løsningen på lagringsproblemer på et lite bad. Vær også oppmerksom på at fargene er viktige på badet. Mørke farger forminsker et rom og lyse farger gjør at rommet virker større.

Vaskerom på badet

Baderom er ofte et kombinert bad og vaskerom. Det krever en litt annen løsning for rommet enn om det var kun brukt som bad. Vurder flere løsninger for plassering av vaskemaskin og tørketrommel. Ønsker man å ha disse frittstående eller innebygd i innredningen? Det skal også være plass for å lagre vaskemidler og skittentøy, kanskje også et tørkestativ. Store bad har gjerne plass til egne benker tilpasset dette, mens mindre rom kan bruke en kombinasjon av frittstående vaskemaskin og skap. Det finnes en rekke produkter som dekker behovet, uansett hva det skulle være. Velg og vrak i flotte produkter. Eleganse finner du også med rimelige baderom.

Dusj eller badekar?

Det er liten tvil om at det er deilig å synke ned i et badekar etter en slitsom dag. Andre dager trenger man bare en rask dusj før en legger avsted. Valget mellom disse er ikke alltid like enkelt. Ofte har man lyst på begge deler når man planlegger badet. Badekar vil ta en god del av gulvplassen og egner seg sjelden på små bad. Mindre baderom vil få en bedre utforming om en velger å benytte et dusjkabinett eller dusjvegger. Eventuelt kan en installere et badekar hvor en del av karet har vegg, slik at en får både badekar og dusj. Her er mange løsninger og bare du vet hva som passer best for deg.

Valg av tekstiler og annet tilbehør

Når man velger baderomsmøbler har man gjerne en ide om hvordan det ferdige rommet vil bli, inkludert lys, tilbehør og baderomstekstiler. Dette er de små tingene som fullfører designet en velger. Derfor kan det være greit å inkludere dette i planleggingen. Det kan for eksempel være valg av små hyller til avsettingplass og skittentøykurver, eller kanskje man ønsker at håndklær og dusjforheng skal matche fargemessig. Det vil være gunstig å tenke over helheten allerede ved planleggingen. Det vil gi designet og det inntrykket man ønsker seg for det perfekte baderom. Et bad med en gjennomført stil og de løsningene man trenger gir hele boligen et løft.