Belysning

Utendørs belysning

454stk produkter
6acc64144474ec9eaf924267423b844d588d049e.jpg
Filter
Sorter etter (Mest populære)
Black Friday
Varemerke
Bredde
Fra(cm)
Til(cm)
Lengde
Fra(cm)
Til(cm)
Høyde
Fra(cm)
Til(cm)
Farge
Materialtype
Form
Type
Stil
Pris
Fra(kr)
Til(kr)
Black Friday
Utseende
Dimbar
Forventet levering inden 10 hverdage

Her i "det mørke nord" er utendørs belysning en nødvendighet. Hvilken type belysning en har behov for varierer. Det vil være forskjell på hva en trenger for en enebolig eller leilighet og for eksempel på hytta. Utvalget belysning er stort, og en skal vurdere type etter hvilke behov man har.

Hvilken utendørs belysning skal man velge

Det vil være store forskjeller på hvilken type utendørs belysning man trenger. I første omgang skal belysningen sørge for opplyste områder der en ferdes til hverdags. Det vil være steder som eventuell vei opp til boligen, ved inngangspartiet og ved en eventuell garasje. Dette lyset bær være plassert slik at en lett ser der en går. Har man en hage eller en balkong en vil lyssette vil behovet være noe annerledes. Da er det også behov for lys som skaper en god stemning, mens hagen eller balkongen benyttes. Kjøp utomdørs belysning på nett til rimelige priser. Funiturebox kan tilby deg et bredt sortiment av typer lamper og belysning til utendørs bruk. Vurder nøye hvilket behov din bolig har. Investerer gjerne i flere typer lyskilder, slik at en har muligheten til å benytte forskjellige lyssetting ved behov.

Å installere utendørs belysning

Når man har gått til innkjøp av lamper til utendørsbruk vil det være enkelte ting en skal være oppmerksom på. Noen utendørslamper kan man montere selv, mens andre krever at det gjøres av en elektriker. Den generelle regelen er at alt som gjelder den skulte delen av el-anlegget skal utføres av fagfolk. Det vil si at alt som skal kobles til eksisterende el-kabler. Det være seg å montere en ekstra stikkontakt eller koble direkte på en eksisterende kabel. Utelamper som kobles til eksisterende stikkontakter, eller som drives av batteri, kan man trygt skru opp og installere på egen hånd. Eksklusiv utomdørs belysning trenger være kostbart. En vil få et like godt resultat om en velger billig utendørs belysning. Det er viktig å merke seg at en ikke skal bruke lyskilder ute, som er beregnet for innendørs bruk.

Utendørs belysning

Hvilke behov skal utelyset dekke

Uavhengig av hvilken type bolig du skal ha lys til er det noen ting som en skal tenke grundig gjennom. Vurder behovet ved inngangspartiet og steder til og fra boligen. Her skal belysningen være til hjelp slik at en ser hvor man går, men samtidig gi en god atmosfære. Det kan trygt være ganske sterk belysning, men ikke blendende. Utendørs belysning til hagen eller balkong skal gi tilstrekkelig lys, men også være med å skape den riktige stemningen. Dermed kan for eksempel punktbelysning eller lamper med dimmer være en løsning for disse stedene. Utendørs belysning på nettet tilbyr et rikt utvalg av både sterke og svakere lyskilder.

Hvilken type utendørslamper

Det er en rekke forskjellige design på utendørs belysning. Trenger man flere lyskilder er det enklere å skape helhet om alle lampene er fra samme serie. Andre ønsker kanskje å skape kontraster med forskjellige typer design. Uansett hvilken stil man foretrekker bør man passe på at en velger noe en kan glede seg over i lang tid. På nett finner du god utendørs belysning som er frittstående, monteres på vegg og mer til. Dermed finner man lett det som passer for egen bolig. Det kan også være greit å ha noen flotte lamper for stearinlys. De skaper en koselig og behagelig stemning uten at det krever montering.

Belysning i hagen

Det er lite som er like flott som en pent lyssatt hage. Det skaper stemning både rundt huset og for de som passerer eller nabolaget. Samtidig får man muligheten til å fremheve beplantningen. Det ligger mye arbeid i en pen hage, så hvorfor ikke være litt stolt av det en har lagd, og vise det frem. I hagen kan man velge punktbelysning, slik at en får fremhevet kun det en vil. Et vakkert tre kan for eksempel belyses med up-lights, som en stikker i bakken rundt treet. En vakker blomst eller blomsterbed kan lyssettes på flere forskjellige måter. Kanskje en her ønsker å benytte down-lights? Hagefester trenger også en viss lyssetting. Her er utvalget stort, fra lyslenker til batteridrevne spotter. Enkelt, men meget virkningsfullt.

Husk på naboene

Stor bolig, liten leilighet, balkong eller hage - utendørs belysning er viktig. Velg utfra behov for daglig bruk og utfra hvilket inntrykk en vil skape. Bland stiler eller hold alt i samme stil, begge deler er virkningsfullt. Det kan være greit å huske på hvordan lyset "faller" ved bruk. Spesielt gjelder dette det sterke lyset. har man naboer nært bør en passe på at disse ikke er til sjenanse for dem. Lyssetter man en innkjørsel bær ikke lyset være plassert slik at bilister blir blendet. Et bredt utvalg sørger for at man finner utendørs lamper som ikke er til sjenanse for andre.