Lamper

Leselampe

43stk produkter
Sorter etter
1221597.jpg
Filter
Sorter etter (Mest populære)
Varemerke
Bredde
Fra(cm)
Til(cm)
Lengde
Fra(cm)
Til(cm)
Høyde
Fra(cm)
Til(cm)
Farge
Materialtype
Form
Stil
Type
Pris
Fra(kr)
Til(kr)
Utseende
Dimbar
Finnes det noe bedre enn å lese en virkelig god bok? Når du skal lese er god belysning egentlig a og o. Kryp opp i sengen, sofaen eller favorittlenestolen og skru på leselampen. Hos oss på Furniturebox finner du leselamper i flere forskjellige farger, materialer og design. Velkommen til å sjekke ut alle de fine leselampene og finne din favoritt i dag.

Vanlige spørsmål og svar

Hvilken type av leselampe skal jeg velge?

Det finnes flere forskjellige typer leselamper å velge mellom. Leselampen plasseres ofte på soverommet og da er det mest vanlig å montere en leselampe på veggen eller å kjøpe en leselampe for å klemme fast på sengegavlen. Det finnes også vegglamper med innebygde leselamper som fungerer utmerket når du er ute etter både punktbelysning og stemningsbelysning. Ønsker du lesebelysning til lenestolen i stua kan du heller investere i en leselampe på gulvet eller en leselampe på bordet ved siden av. Det finnes også leselamper for tak som kan vinkles etter behov. Før du kjøper en leselampe bør du tenke gjennom hvilke krav du har til den og hvor den skal plasseres. Skal leselampen stå på barnerommet til lesestunden før leggetid eller trenger du punktbelysning når du strikker i sofaen? Når du har bestemt deg, kan du ta utgangspunkt i hvor mye plass du har til leselampen din. En vegglampe som leselampe vil være perfekt for mindre rom fordi du bruker hele rommet, mens en leselampe til fots fungerer på toppen av et sidebord eller på nattbordet.

Skal jeg ha varmt eller kaldt lys i leselampen min?

En leselampe kan brukes på flere forskjellige måter og fargetemperaturen har vist seg å ha en effekt på oss. En leselampe med kaldt lys har vist positive effekter når du studerer eller jobber og skal holde deg på vakt lenge. En leselampe med kaldt lys er derfor perfekt til disse formålene. Hvis du er en person som liker å lese før leggetid, kan det være nyttig å være klar over at det kalde hvite lyset kan gjøre det vanskeligere for deg å sovne. Du kan da velge varmt lys på leselampen i stedet. Det varme lyset har en mer beroligende effekt på øynene. Ønsker du å kunne justere lysstyrken kan du investere i en dimbar leselampe. Tenk på hvordan leselampen din skal brukes og velg deretter lyskilde etter dine behov.

Hvordan velger jeg en leselampe som passer min innredningsstil?

Når du skal kjøpe en leselampe kan du se etter en lampe som passer godt til resten av rommets interiørstil. Prøv å følge en rød tråd og velg en leselampe i materialer eller farger som allerede er i hjemmet. Kantete leselamper i materialer som sølv eller stål gir et moderne og stilig inntrykk, mens leselamper i messing eller lamper med stoffskjerm kan få rommet til å føles mer klassisk. Husk også at størrelsen på leselampen er viktig. Et lite nattbord krever en liten leselampe, mens en gulvlampe som leselampe kan ta mer plass. Som med all interiørdesign trenger du ikke følge noen regler når det kommer til den estetiske delen, det er rett og slett et spørsmål om personlig preferanse.